StichtingBisonte

bison3

Dit wil Bisonte

Mooie dingen maken en doen op het gebied van kunst, cultuur, ambacht, educatie en ecologie om een zinvolle bijdrage te leveren aan een mens- en milieuvriendelijke wereld. Projecten opzetten met gelijkgestemden om kennis en vaardigheden uit te wisselen en daarmee bisondere ervaringen te creëren. Nieuwe manieren van werken en betalen voor diensten en producten zoals waardebepaling achteraf en wederdiensten. Alles in een veilige en vriendelijke werkomgeving voor alle betrokkenen om te komen tot een vreugdevolle viering van het leven.

Een mooie naam voor stichting Bisonte

Bisonte is italiaans voor bison (bizon in goed nederlands) en klinkt als bisonder (bijzonder). Het is een metafoor voor kracht, oer, schoonheid, verbinding (een kuddedier) en kwetsbaarheid of weerloosheid (want bijna uitgestorven door menselijk ingrijpen). Kortom een mooie naam voor stichting Bisonte.

Hier kun je naar een bison diacompilatie kijken:

De kudde van deze diacompilatie van ongeveer 2500 bisons bevindt zich op Fermes des Bisons in België. Sjef en Marie-José zijn daar jaren geleden geweest om bisons te fotograferen en te tekenen. Naar aanleiding van dat bezoek zijn heel veel bisonschilderijen ontstaan. Een passie die nu ook geleid heeft tot de tenaamstelling van Stichting Bisonte.

Hier vindt je de Algemene Voorwaarden van Stichting Bisonte