StichtingBisonte

marleen

Masterclass coaching en healing Italië

Wat een zegen….
Zes prachtige mensen gaan naar huis met een diepe waardering voor zichzelf, een heldere koers voor de toekomst en praktische beslissingen voor het dagelijks leven.
Enkele dagen eerder overheersten nog de onzekerheid en de vraag om meer te kunnen betekenen in het leven. Maar op 11-15 februari 2018 aan het Lago d’Orta Italië, loste de twijfel op.

Glanzende ogen
Het licht straalt uit hun ogen en als ik in de spiegel kijk ook uit de mijne. Ik voel me dankbaar en gelukkig dat we samen binnen vier dagen tot de essentie kwamen. Het gevoel wie je werkelijk bent en waar je leven echt om draait, is met geen pen te beschrijven. We kunnen dit weten alleen maar koesteren en elkaar er aan blijven herinneren.

De leidraad
Weet jij hoe eenvoudig coaching en healing is? Dat was de kernvraag van deze masterclass, voor mensen die met mensen werken, maar hun eigen kracht nog niet doorgronden.

Het begin
We begonnen met een eenvoudige Ceremonie aan het meer, rond een warm vuur, onder de strak blauwe hemel. Ieder vond zijn eigen intentie, bondig verwoord en diep gevoeld. Dit mooie begin vormde de blauwdruk voor het einde.

Theorie en praktijk
Vanuit de theorie bewogen we naar de praktijk en vice versa.
Hoe breng jij denken, voelen en doen in flow zodat er ruimte voor verrassingen en wonderlijke gebeurtenissen ontstaan?
Hoe maak jij de stem van het kind in jou vrij, dat spontaan met geloof in zichzelf de wereld verovert?
En hoe laten wij de stemmen van controle en angst in ons stilvallen? En de moetens, maar-en en de twijfel oplossen?

Vertragen en uitvergroten
Door contact te maken en een vergrootglas te leggen op dat wat zich voordoet werd verborgen angst en pijn zichtbaar en voelbaar. Ook zagen we de patronen die ons klein houden. We stonden overal bij stil.

De (h)erkenning van deze remmingen maakte het mogelijk om ze los te laten en plaats te maken voor iets anders: de kern. Je essentie, kracht, liefde, talenten, gaven, missie en doelen, het kwam gewoonweg vrij.

Verbinding
We wandelden, dipten in het koude water, dronken hemelse koffie, praatten, lieten onze stemmen galmen, ademden voluit, lagen in het gras, ontspanden onze spieren, mediteerden, centreerden onze energie, sportten, luisterden naar muziek, deelden ervaringen, voelden de leylijn (dat is een energie-baan) en hoorden de koekoeksklok. We kookten en aten samen kleurrijk voedsel van Italiaanse bodem. We genoten en maakten daardoor intense verbinding met alles wat er was.

Stilte
Niemand forceerde iets. We waren in flow. Er was liefde, verdriet, bewondering en dankbaarheid. En in de Ceremonie ter afsluiting van onze reis was het stil. Er waren geen woorden meer nodig. Alleen vuur. En één klank. Een klank met zo veel dimensies, dat hij wel gehoord zal zijn precies waar het nodig was.

In het prachtige, warme thuis dat ‘Casa Bisonte’ heet, gelegen aan het schone Lago d’Orte, en samen met Sjef Roymans en Marie Jose Walhof van Stichting Bisonte en Marleen van den Hout ervoeren we deze masterclass alle negen als één grote zegen.

Je leest ook nog wat meer over deze Masterclass via Masterclass Italië op Marleen’s website.