StichtingBisonte

rf4

Franciscus Retraite 2017

“De vijfde Franciscus Retraite bracht ons op Domein Holset met als thema Luther 1517. Verspreid over 5 unieke B&B kamers en praktisch het gehele domein overnemend konden we opnieuw op elkaar inzoomen zoals we dat eerder deden in Casa Bisonte en de Homüschemühl. Negen levens gedeeld in drie volle dagen.

Met ademtechnieken en intenties om de dag te beginnen, kettingzaag en kruiwagen om het terrein te verkennen en gitaarspel om de oren te verwennen. Met Erik als domeinheer aan het ontbijt en een stevige wandeling met lokale gids Helmut door het heuvellandschap eindigend in een heus boekenbal over engelen, burgemeesters en bezielde wegen.”

rf3

“Aken bracht ons zondag in schoonheidsextase door Byzontijns bladgoud in de Dom waarna we met Goulash in de maag konden eindigen met de Dakota Access Pipeline film van Robert Bridgeman. Zo kon deze Retraite landen met de onverschrokkenheid van Native Americans en de strijd om behoud van schoon drinkwater.” (en door zuinig inkopen voor de ritiro een donatie van 250,- aan de makers van de Dakota Access Pipeline film, (bisonte)).

rf2

“Negen mensen, negen wegen en een handvol historische figuren die na eeuwen nog altijd tot een verhaal gemaakt kunnen worden. Door ervaren, geloven, zien en handelen vormt alles te samen wat we vanaf dag één het Franciscus Retraite zijn gaan noemen. Wat brengt ons het komend jaar? En wie volgt Luther? Een bruggenbouwer mag ik hopen.”

Ruud
Bisonteur Educateur