StichtingBisonte

KCIritiro2

Ritiro Respiro

Op hun zoektocht naar de best mogelijke toekomst voor hun bedrijf kwam het management team van KCI Publishing voor een weekje op retraite bij Bisonte in en rondom Casa Rossa in Italië. Een bijzondere gebeurtenis, deze “Ritiro Respiro”, niet alleen voor het management team maar ook voor Bisonte die dit voor de eerste keer organiseerde.

Het idee was om even uit de dagelijkse hectiek te stappen en tijd te nemen om met elkaar in alle rust te reflecteren en vooruit te kijken. Dat alles in het prachtige “Parco Luzzara” waar we het zeskoppige team konden onderbrengen in een deel van de monumentale Villa Jucker. Om iedereen de gelegenheid te geven in zijn eigen tempo even af te dalen uit de drukbezette agenda’s was er eigenlijk geen programma.

kci-ritiro

Behalve een bijzondere workshop van healer en coach André Visch over Energie & Bewustzijn. André was eerder al met zijn gezin op het park geweest en had toen al gevoeld dat het energetisch een speciale plek is. Vandaar dat hij met alle plezier helemaal uit Nederland wilde overkomen om in ruil voor een wederdienst van Bisonte deze eendaagse workshop met het KCI management te doen. “Problemen zijn stagnaties van energie en die probeer ik op te heffen in bewustzijn. Het gaat altijd om verbinding met elkaar aangaan, uit het oordeel te stappen. Blokken of verbinden, dat is wel de essentie” , aldus André die goed inspeelde op de wens van de deelnemers het thema vertrouwen en verbinding bij de kop te pakken.

En uiteraard hebben we met zijn allen een bergwandeling gemaakt in het nabijgelegen Val Vogna op de laatste dag van de Ritiro die gezegend was met prachtig weer. Kortom een “bisondere” ervaring voor iedereen die rijkelijk gelardeerd werd door al het goeds wat Bella Italia te bieden heeft op culinair gebied. Zeker voor herhaling vatbaar.

D-RJ-S