StichtingBisonte

compilatie-RF

Een zoektocht naar Franciscus van Assisi

Met ontroering en dankbaarheid kijken we terug op de Bisonte Ritiro Franciscus 2013. De Ritiro was een initiatief van bisonteur eduducateur Ruud. Hij liet zich inspireren door het boek van Helene Noltenius ‘Een man uit het dal van Spoleto’. Luister naar Ruud die voorleest uit het boek: Een man uit het dal van Spoleto’

Zeven personen reisden vanuit Nederland naar het Lago d’Orta, waar zij gastvrij en warm werden ontvangen en begeleid door bisonteurs Marie-José en Sjef. Vier dagen rond de sterfdag (3 oktober 1226) en de heiligendag (4 oktober) van Sint Franciscus van Assisi.

sacro-monte

Centraal stond wat deze heilige uit de dertiende eeuw ons kan vertellen over de huidige tijd. De thema’s bleken zeer actueel en zetten aan tot reflectie over de waarden en intenties van ons dagelijks handelen. Door te genieten van de schoonheid van de omgeving, met als bijzondere plek de Sacro Monte van Orta ( al zes eeuwen een pelgrimsoord gewijd aan Franciscus en van (h)eerlijke maalttijden, maar ook door zwerfafval op te rapen en het Zonnelied van Franciscus voor te dragen, ontstond er nieuwe inspiratie. De eerste ‘sasso’ is gelegd, op weg naar een vervolg.

ritirofrancesco