StichtingBisonte

RF2014groep

Ritiro San Francesco 2014

Voor de tweede keer alweer, en daarmee inmiddels een heuse traditie hebben we de Ritiro Sint Franciscus beleefd. Deze keer op en rondom woonwerkgemeenschap de Homüschemühl (www.homuschemuhl.nl) in Kleve-Keeken, pal op de Nederlands- Duitse grens, waar Alide en Jos onze gastvrouw en -heer waren.
Bisonteur-Educateur Ruud droeg zorg voor het inhoudelijke programma en had samen met Alide bedacht om de Duitse mystica Hildegard van Bingen als “mistery guest” uit te nodigen. Die was alom aanwezig tijdens de voordrachten van Ruud en de vele openhaard- en tafelgesprekken.
Een andere bijzondere gast was Brigitte van Baaren (schrijfster van Kracht van Compassie, Franciscaans Leiderschap , zie ookwww.zenforleadership.com) die na het zondagochtend ontbijt een zenmeditatie en thee ceremonie met ons deed.
En verder natuurlijk samen eten koken, wandelen, taart bakken, hakken, zagen, kloven en muziekmaken met als absoluut hoogtepunt de “coming out” van Lisette als virtuoos vertolkster van het Braziliaans lied.

RF14